התקשרו עכשיו 
054-7820907
Facebook
 
                                                                                                                                                                       15/06/2018

בשבוע האחרון היה לי הכבוד להעביר סדנה בת יומיים למהנדסי כי"ל שהשתתפו בעניין רב ונהניתי מאוד מרמתם והשתתפותם בשני הימים הללו . כידוע משאבות לדרישות המיוחדות של מפעלי ים המלח והמפעלים הנספחים הינן ייחודיות ונדרש ידע רב לבחירתם עקב המשתנים הרבים שיש לקחת בחשבון .

משאבות SLURRY  

משאבות צנטריפוגליות המעבירות נוזל ומוצקים המרחפים בו נקראות משאבות SLURRY PUMPS   (תרחיף).

המשאבות בוורסיה מוגזמת של משאבה צנטריפוגלית , וקשוחה במיוחד ובאות במבנה רגיל "END SUCTION''
המותקנת על בסיס משותף עם מנוע ומקשר ביניהם , וכן במבנה יניקה עצמית SELF-PRIMING" " ,  מבנה טבול ( תת-מימי ) או חצי טבול . מבנה המאיצים ממשפחת המאיצים הצנטריפוגליים , כדוגמת מאיץ סגור , מאיץ פתוח , מאיץ חצי פתוח ומאיצי וורטקס וסופר וורטקס . בחלק מהדגמים המאיצים מצופים בסוגי גומי שונים בהתאם לסוג המוצקים בנוזל חשוב לדעת ולציין שהמעברים החופשיים במאיצים הללו גדול עד גדול מאוד ( 50-200 מ"מ ) .


משאבות SLURRY יקרות ומועדות לתחזוקה גבוהה מאוד עקב השחיקה המוגברת ועלות אחזקתן גבוהה מאוד .  יש לקחת בחשבון שקיים שוני מהותי בין שאיבת מים לבין שאיבת נוזל שאינו מים עקב תכולת כלורידים גבוהה או כל נוזל קורוזיבי אחר , משקלו הסגולי של הנוזל ובתוכו קיימים מוצקים מרחפים שמשקלם וכמותם משפיעה .


משאבות SLURRY  מיועדות בעיקר לפעול במכרות פתוחים או תת קרקעיים , לפנות או להעמיק לגונות , תעלות , ערוצי נחל או נמלי ים ממשקעים וסחף שגרמו לעלית מפלס הקרקע שלהם .  על מנת לעמוד בעבודה עם שחיקה וקורוזיה גבוהה חומרי המבנה של המשאבה בדרך כלל ממתכות קשות  חלקן אצילות , העוברות טיפול טרמי וכימי בייצורם כדוגמת HIGH CHROM ALLOY , DOPLEX , SUPER-DUPLEX  וקומבינציות שונות עם סגסוגות פלדה ומגנזיום ועוד טיפולים טרמיים נוספים . גם המבנה של בית המאיץ בחלק מהמקרים מקובל לצפות בגומי מסוגים שונים ופוליאוריטן קשוח במיוחד  על מנת לתת שכבת הגנה הסופגת חלק מהאנרגיה של פגיעת המוצקים בדופן בית המאיץ .  


את המוצקים יש לחלק לשתי קטגוריות עיקריות :  "שוקעים" (SETTLING) ושאינם שוקעים NON SETTLING) ) . על מנת לסווג סיווג משני את המוצקים יש להבין את אופיים : גסים , מחוספסים , כבדים , שוחקים , גבישיים , חדים , פתיתיים , סיביים , דביקים . סיווג נוסף של המוצקים : הינו גודלם הממוצע , משקלם הסגולי, משקל (מסה) ביחס לנוזל  , וריכוז המוצקים בנפח הנוזל . עם הנתונים הללו אנו יכולים לחשב או לעקוב באמצעות נומוגרמות ולקבל את אחוז השינוי בעומד , בנצילות , ובהספק הנדרש על ציר המשאבה .  

זכרו : אופייני כל המשאבות נמסרות על ידי היצרנים השונים הם תמיד לפי מעבר מים דרכם בציון הטמפרטורה  ולכן כל זורם אחר במשאבה חייב לקבל את התיקון שלו לפי הפרמטרים לעיל .   לפי השינויים המתקבלים ובהתאם לנתונים שהזכרתי יש לבצע תיקונים בעת דרישת משאבה אצל היצרן .

ללא ספק נושא זה הינו מרתק מאוד ומאתגר גם מבחינה עיונית וביתר שאת מבחינה מעשית את מהנדסי המפעלים העומדים בפני דרישות מיוחדות .